Buiten Bar Maken: Inspiratie en Tips

 - De Barrenfabriek #
buitenbarmaken

Inleiding

Een buiten bar maken is een fantastische toevoeging aan je tuin of terras. Zo creëer je een gezellige plek om te ontspannen en te entertainen. Hier delen we ideeën en advies voor het ontwerpen en bouwen van jouw eigen buitenbar.

1. Locatie en Ontwerp voor Buiten Bar

Kies eerst de ideale locatie voor je buitenbar. Denk na over de lay-out van je tuin of terras en bepaal waar de bar het beste past. Overweeg ook het ontwerp van de bar zelf, zoals een standaardmodel of een op maat gemaakte constructie.

2. Materialen en Duurzaamheid

Bij het bouwen van een buitenbar is het belangrijk om duurzame materialen te gebruiken die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Hout, steen en roestvrij staal zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

Je kan in plaats van een buiten bar maken, natuurlijk ook één kopen bij ons. Dat scheelt je tijd en moeite – zodat je meer tijd hebt voor andere zaken zoals inrichting en natuurlijk ontspanning!

3. Functionaliteit en Opslag

Denk na over de functionaliteit van je buitenbar en voorzie voldoende opslagruimte voor drankjes, glazen en accessoires. Overweeg ook het toevoegen van een gootsteen en koelkast voor extra gemak. Of verrijdbare buitenkeukens.

En wat is een buitenbar zonder BBQ? Die heerlijke geur van geroosterd vlees maakt het feestje wel compleet.

4. Verlichting en Sfeer

Goede verlichting is essentieel voor een gezellige sfeer in je buitenbar, vooral ‘s avonds. Overweeg het gebruik van sfeerverlichting zoals lantaarns, stringlights of ingebouwde LED-verlichting om de juiste ambiance te creëren.

En bij een buiten bar maken hoort natuurlijk ook een vuurschaal of terrashaard voor de extra sfeer.

5. Comfortabele Zitplaatsen

Zorg voor voldoende comfortabele zitplaatsen rondom je buitenbar, zoals barkrukken of loungebanken. Kies materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en zorg voor kussens en bekleding die gemakkelijk schoon te maken zijn.

6. Persoonlijke Touch

Voeg een persoonlijke touch toe aan je buitenbar met decoratieve elementen zoals planten, bloempotten, kunstwerken of gepersonaliseerde borden en borden. Maak van je buitenbar een unieke en uitnodigende ruimte waar je gasten zich thuis voelen.

Conclusie

Het bouwen van een buitenbar is een leuke en creatieve manier om je buitenruimte te verbeteren en te genieten van de natuurlijke omgeving. Met de juiste planning en inspiratie kun je een prachtige en functionele buitenbar creëren waar je vele gezellige momenten kunt delen met vrienden en familie. Voor vrijblijvend advies, neem gerust contact op. Wij helpen je graag!