Drank Rek Boven Bar: Een Stijlvolle Aanvulling Voor Elke Bar

 - De Barrenfabriek #
IMG 8850

Een goed ontworpen bar is niet alleen een plaats waar drankjes worden geserveerd, maar ook een centraal punt van gastvrijheid en stijl. Een essentieel element dat bijdraagt aan zowel de functionaliteit als esthetiek van een bar, is het drank rek. Dit artikel duikt in de wereld van drank rekken boven de bar, verkent verschillende soorten, ontwerpideeën, en geeft tips voor installatie en onderhoud.

Waarom een Drank Rek Boven je Bar?

Een drank rek boven de bar biedt een praktische oplossing voor het opbergen en tentoonstellen van je drankselectie. Het is niet alleen een ruimtebesparende manier om flessen geordend te houden, maar het voegt ook een visueel aantrekkelijke touch toe aan je bar. Verlichting speelt hierbij een cruciale rol; het juiste licht kan de kleuren van de flessen benadrukken en een gezellige sfeer creëren.

Soorten Drank Rekken

Drank rekken komen in verschillende materialen en stijlen. Houten rekken brengen warmte en een traditionele uitstraling, terwijl metalen en glazen rekken een moderne of minimalistische look bieden. Combinaties van materialen, zoals metaal met houten elementen, kunnen zorgen voor een unieke en opvallende uitstraling.

Ontwerpideeën Voor Drank Rekken Boven de Bar

Bij het kiezen van een ontwerp voor je drank rek, overweeg de algemene stijl van je bar. Een sportbar kan baat hebben bij een robuust, industrieel ontwerp, terwijl een cocktail lounge wellicht beter past bij een elegant, verfijnd rek. Voor de creatievelingen onder ons zijn er talloze DIY-opties die persoonlijkheid en karakter toevoegen.

Installatie en Onderhoud

De installatie van een drank rek vereist zorgvuldige planning en precisie, vooral als het gaat om de bevestiging aan de muur of het plafond. Het is belangrijk om de rekken regelmatig te reinigen en te inspecteren op tekenen van slijtage, om de veiligheid en duurzaamheid te garanderen.

Accessoires voor je Drank Rek

Accessoires zoals glazen hangers of decoratieve elementen kunnen functionaliteit toevoegen en het uiterlijk van je drank rek verrijken. Slimme verlichtingsopties, zoals LED-strips, kunnen de flessen accentueren en bijdragen aan de algehele ambiance van de bar.

Inspiratie van Over de Wereld

Wereldwijd zijn er bars die bekendstaan om hun indrukwekkende drankrekken. Deze variëren van klassiek en traditioneel tot modern en avant-garde. Hier een aantal van de bekendste:

  1. Dante in New York City: Deze bar is uitgeroepen tot de nummer 1 beste bar ter wereld. Ze bestaan al sinds 1915 en serveren klassieke Italiaanse drankjes zoals Negroni, Martini en spritz, naast heerlijke gerechten zoals lasagne en focaccia.
  2. Connaught Bar in Londen: Een elegante bar met een rijke geschiedenis en een uitgebreide cocktailkaart.
  3. Florería Atlántico in Buenos Aires: Deze bar bevindt zich onder een bloemenwinkel en heeft een unieke sfeer.
  4. The NoMad in New York: Een stijlvolle bar in een historisch hotel, bekend om zijn creatieve cocktails.
  5. American Bar in Londen: Gelegen in het Savoy Hotel, een klassieke plek voor cocktails.

Enkele andere opmerkelijke bars zijn The Clumsies in Athene, Attaboy in New York City, Atlas in Singapore en The Old Man in Hong Kong. Proost!

Veelgestelde Vragen over Drank Rek Boven Bar

1. Welke materialen zijn het beste voor een drankrek boven de bar?
Voor een drankrek boven de bar zijn duurzame materialen zoals hout, metaal of roestvrijstaal ideaal. Deze materialen bieden niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar zijn ook bestand tegen het gewicht van verschillende drankflessen.

2. Hoe hoog moet ik het drankrek boven de bar plaatsen?
Het drankrek moet op een praktische hoogte worden geplaatst, zodat de flessen makkelijk bereikbaar zijn, maar niet in de weg staan. Een goede vuistregel is om het rek minstens 30 cm boven de hoogste plek van de bar te plaatsen.

3. Kan ik een drankrek boven de bar zelf installeren?
Ja, het is zeker mogelijk om een drankrek zelf te installeren. Zorg wel voor het juiste gereedschap en bevestigingsmaterialen die geschikt zijn voor het gewicht van het rek en de flessen.

4. Hoe onderhoud ik mijn drankrek boven de bar?
Regelmatig afstoffen en schoonmaken met een geschikt schoonmaakmiddel is belangrijk, afhankelijk van het materiaal van je drankrek. Vermijd het gebruik van schurende materialen die het oppervlak kunnen beschadigen.

5. Hoe kies ik het design van mijn drankrek dat past bij mijn bar?
Overweeg de algehele stijl en sfeer van je bar bij het kiezen van een drankrek. Modern, industrieel, klassiek of rustiek, er is altijd een stijl die past bij jouw persoonlijke smaak en de uitstraling van je bar.

Conclusie

Een drank rek boven de bar is meer dan een opbergoplossing; het is een statement van stijl en een essentiële component van de bar-ervaring. Met de juiste keuze en zorg kan een drank rek een blijvende indruk maken op je gasten en de ambiance van je bar verhogen. Wil je meer weten of eens langkomen in onze showroom? Klik hier. Wij helpen je graag!