Gratis verzending vanaf € 20,-

Groothandelsprijzen: Nu ook voor particulieren.

Bezoek ons Mancave Experience Centre in Emmen

Horeca Bar Kopen: Vind de Juiste

 - De Barrenfabriek #
horeca bar kopen

Wil je een horeca bar kopen? Het kiezen van de juiste bar voor je horecagelegenheid is cruciaal. Niet alleen dient het als centraal punt waar je gasten samenkomen, maar het bepaalt ook de sfeer en efficiëntie van je service. Hieronder vind je tips voor het kiezen en kopen van de ideale horeca bar.

1. Bepaal Je Budget Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt en wilt uitgeven. Horeca bars variëren sterk in prijs, afhankelijk van het ontwerp, de materialen en de functionaliteiten.

2. Kies de Juiste Afmetingen De grootte van je bar moet afgestemd zijn op de beschikbare ruimte en het aantal gasten dat je verwacht te bedienen. De ideale diepte ligt tussen 50 en 80 cm, met een hoogte van rond de 95 cm voor het werkblad en ongeveer 115 cm voor het uitgiftegedeelte.

3. Denk na Over de Plaatsing De plaatsing van de bar heeft een grote invloed op de stroom van je zaak. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor zowel het personeel achter de bar als voor de gasten ervoor.

4. Overweeg Verschillende Materialen Van klassiek hout tot modern metaal of glas, het materiaal van je bar moet passen bij het algehele ontwerp van je interieur. Elk materiaal heeft zijn eigen onderhoudsbehoeften en duurzaamheid.

5. Functionaliteit is Sleutel Een efficiënte bar heeft voldoende opbergruimte voor dranken, glaswerk en andere benodigdheden. Overweeg functies zoals ingebouwde koelingen, spoelbakken en rekken voor glazen.

6. Milieuvriendelijke Opties Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de horeca. Kijk naar bars gemaakt van gerecyclede of milieuvriendelijke materialen om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

7. Denk aan de Lange Termijn Een bar is een grote investering. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat je bar vele jaren mee kan.

Veelgestelde Vragen

  • Wat kost een horeca bar? Wil je een nieuwe bar, die het pronkstuk van de zaak moet worden? Of wil je ook de rest van het interieur oppimpen? Voor elke optie kan je bij ons terecht. Gemiddeld kost bij ons een nieuw horeca interieur ontwerp + realisatie tussen de €15.000 en €70.000.
  • Hoe diep moet een barblad zijn? Een ideale diepte ligt tussen 50 en 80 cm.
  • Hoe hoog is een horeca bar? Een werkhoogte van 95 cm en een uitgiftehoogte van ongeveer 115 cm is standaard.
  • Hoeveel ruimte heb je achter een bar nodig? Houd rekening met ongeveer 60 cm per barkruk voor comfortabel zitten.

Conclusie

Een horeca bar kopen voor je zaak is een belangrijke beslissing die goed overwogen moet worden. Door rekening te houden met bovenstaande punten, kun je een bar kiezen die niet alleen past bij je zaak, maar die ook bijdraagt aan een efficiënte bediening en een aangename sfeer voor je gasten. Neem gerust contact op voor verder advies, een bar op maat of een kijkje in onze showroom.