Leuninghouders Monteren: Een Stappenplan

 - De Barrenfabriek #
IMG 8817

Inleiding

Het installeren van leuninghouders is een essentiële stap bij het creëren van een veilige en stijlvolle bar in huis of in je horecazaak. Leuninghouders, ook bekend als barleuningen of balustrade steunen, bieden niet alleen ondersteuning en stabiliteit voor je barleuning, maar dragen ook bij aan de algehele uitstraling van de ruimte.

Leuninghouders zijn onderdeel van de barleuningen, die weer bestaan uit buizen, armsteunen, verbindingsstukken en eindstoppen. In allerlei soorten en maten en kleuren zoals antraciet, messing, en chroom.

Stap 1: Bepaal de Plaatsing van de Leuninghouders

Voordat je begint met het installeren, is het belangrijk om de juiste plaatsing van de leuninghouders te bepalen. Over het algemeen wordt aangeraden om elke 100 tot 120 centimeter een leuninghouder te plaatsen voor optimale steun.

Stap 2: Benodigdheden voor Leuninghouders Verzamelen

Voor de installatie heb je een aantal gereedschappen en materialen nodig:

  • Boormachine
  • Schroeven (meestal meegeleverd met de leuninghouders)
  • Potlood voor markering
  • Meetlint
  • Waterpas

Stap 3: Markeren en Boren

Gebruik een potlood en meetlint om de plaatsen te markeren waar je de leuninghouders wilt installeren. Controleer met een waterpas of de markeringen op gelijke hoogte zijn. Boor vervolgens voorzichtig de gaten voor de schroeven.

Stap 4: Leuninghouders Bevestigen

Plaats de leuninghouder tegen de muur of de bar en bevestig deze met de schroeven. Zorg ervoor dat de leuninghouder stevig vastzit voordat je verder gaat naar de volgende.

Stap 5: Leuning Plaatsen

Wanneer alle houders zijn bevestigd, is het tijd om de leuning zelf te plaatsen. Afhankelijk van het type leuninghouder, kun je deze erop leggen of vastklemmen. Gebruik eventueel extra schroeven om de leuning vast te zetten.

Conclusie

Het correct installeren van leuninghouders draagt bij aan zowel de veiligheid als de esthetiek van je bar. Met het juiste gereedschap en een beetje geduld kun je een duurzame en stijlvolle oplossing creëren die jarenlang meegaat. Wij kunnen het ook monteren als je een bar bij ons koopt. Meer weten? Neem gerust contact op. We helpen je graag!