Gratis verzending vanaf € 20,-

Groothandelsprijzen: Nu ook voor particulieren.

Bezoek ons Mancave Experience Centre in Emmen

Mancave inrichting

Kies een subcategorie of scroll voor onze producten.

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 772 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 772 resultaten wordt getoond

Wat is een mancave?

Voordat je een mancave gaat inrichten is het misschien goed om te weten wat een mancave eigenlijk is en waar het vandaan komt. Een mancave (of man cave) is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Dat is in dit geval een drankje drinken aan hun eigen bar. Vaak is het een zolderkamer, kelder of garage die naar hun smaak is ingericht. Het is een term die vooral in Angelsaksische landen als de VS, Australië en Nieuw-Zeeland gebruikt wordt, maar die steeds meer in Nederland en België te horen is. Het fenomeen mancaving is komen overwaaien uit de Verenigde Staten.

Waarom zou je een mancave maken?

Iedereen wil af en toe even een plek hebben waar je rustig kan zitten of een plek waar je vrienden kan uitnodigen en daarom is een mancave ideaal, omdat het een ruimte is die je helemaal kan transformeren naar jouw smaak en ideeën en dus ook een plek van kan maken om rust en plezier te hebben. 

Wat mag er echt niet ontbreken in een mancave? 

Er zijn meerdere soorten mancaves te onderscheiden, zo kan een mancave zijn ingericht als hobbyruimte en/of ontspanningsruimte. In ons geval zien we een mancave als een kroeg/club aan huis, waar je alleen of met vrienden een drankje (of meerdere) kan doen. Uiteraard mag daarom de bar niet vergeten worden en alle benodigdheden daaromheen die te verkrijgen zijn via onze webshop. Maar dat is zeker niet het enigste wat een mancave nodig heeft. Je kan er ook bijvoorbeeld een voetbal tafel of tv in zetten, om naast het drinken van een drankje ook een potje tafelvoetbal te spelen of een live wedstrijd van je favoriete voetbal club te kijken. Dit zijn natuurlijk een paar voorbeelden, maar dat is het toffe van zo’n mancave je kan het helemaal inrichten zoals jij wilt! 

Eigen draai geven aan je mancave 

Naast de bar en benodigdheden daaromheen kan je ook een eigen draai geven aan je mancave door gebruik te maken van mancave accessoires. Voorbeelden van zulke accessoires zijn kussens om je gast nog comfortabeler te laten zitten, muur decoratie om je mancave meer sfeer te geven, karaffen en glazen in een bijpassende stijl van je mancave en spaarpotten, waar misschien nog wel een leuke donatie in gedaan word als je die neerzet op de bar. Op deze manier geef je je mancave nog meer het karakter dat jij wilt dat je mancave uitstraalt.